+36-20-943-7117 cedex@cedex.hu
Betöltés...

Salgó polcrendszerek

A SALGÓ fém polcrendszer hosszú évek óta jelen van a magyar piacon. Ez a műszakilag jól átgondolt tároló rendszer német licencként indult Magyarországon, majd a licencszerződés lejártával - néhány módosítást követően - kezdte meg hazai pályafutását Salgó néven. A legnépszerűbb polcos állványrendszer.

Hagyományos colos salgó polc festve

Hagyományos (colos) Salgó

(csavaros)

A Salgó hagyományos (colos) rendszerben a polcok és a láb profilok mérete a 76,2 mm egész számú többszöröse. A bevonat porszórt sötétszürke (RAL7042), vagy horganyzott. A tartozékok horganyzott kivitelben készülnek.

Hagyományos Salgó polcok
Hagyományos Salgó profilok
Hagyományos Salgó tartozékok

Mertikus horganyzott Salgó polcok

Metrikus Salgó

(csavaros)

A Salgó metrikus rendszerben a polcok mérete a 100 mm, a láb profilok mérete a 76,2 mm egész számú többszöröse. A bevonat porszórt világos szürke (RAL7035) vagy horganyzott. A tartozékok mindkét méretrendszerben horganyzottak. A tartozékok horganyzott kivitelben készülnek.

Metrikus Salgó polcok
Metrikus Salgó profilok
Metrikus Salgó tartozékok

Salgó fém polcrendszer főbb elemei

  • láb profil: perforált "L" profil melyen kerek, ill, ovális lyukak váltják egymást 19,05 mm-enként,
  • polc: mérettől és teherbírástól függően 0,75, 0,8, 0,9, 1,0 és 1,2 mm-es lemezből készül, 37-40 mm-es él lehajlással,
  • saroklemez: lehet háromszög, vagy "L" alakú, minimum 3 furattal. Az állvány megfelelő merevségének eléréséhez a polc mérettől, a polc sűrűségtől és a terheléstől függően 2 m-es állvány magasság esetén 2-3 szinten, 2,5 m-nél 3-4, 3 m-nél 4-5, 4 m-es állványmagasság esetén 5-6 szinten kell saroklemezeket beépíteni. A saroklemezeket a polc lapok és a láb profilok között kell elhelyezni, iker mezős szerelés esetén a két szomszédos láb profil közé,
  • talplemez: acéllemez, melyet a láb profil aljához kell rögzíteni,
  • kötőelem: M8x14-es vagy 16-os csavar + M8-as anya

Salgó szerelési útmutató

Salgó fém polcrendszer kiegészítő elemei

  • kidőlés gátló: két láb profilt kereszt irányban összekötő, a polc rövid oldalával egy síkban elhelyezett lemez az iratok, dossziék eldőlését megakadályozandó
  • túltolást gátló (hátsó ütköző): két lábprofilt hosszirányban összekötő, a polc hátoldalával egy síkban elhelyezett lemez a dobozok, dossziék leesését megakadályozandó
  • polcosztó: a polcot kereszt irányban elválasztó, talppal ellátott, 2-300 mm magas lemez, mely a polc bármely részén behelyezhető (állítható)
  • borító lemez (oldalfal, hátfal): a polc oldalára, vagy hátoldalára felszerelhető lemez

Tervezési és kalkulációs segédlet

Válasszon típust!
Válasszon típust!
Válasszon típust!
Válasszon típust!
Válasszon Salgó polcrendszer típust!
Válasszon Salgó polcrendszer típust!

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Adatvédelmi tájékoztató. megtekintése Elfogadom!